Saturday, 28 May 2011

Bosan

Bosan hanya ungkapan dan seketul ayat . Bole kau describe kan bosan itu bagaimana ? ta kan ! macam cinta jugak . memang susah nak di terang'n kalau ta merasai . walaweeeeeh ! phewwwwit .

Oh lah , sesumbat sangat lah bile hari sabtu menjelme . Nak kelua lagi la tade hale tuju . Biar pun gua di besar'n d tenga tenga bandar yang cukup membangun ni , aku dah semakin benci plus bosan dan muak tengok kesesakan K'yell ni . ape yang nak di bangge'n sangat dengan kota maksiat ni ? haaaaa . terlalu banyak propa .

Ape ke bestt sangat lah melepak kat bb ? pavi ? klcc ? sg wang ? oh lupe ! budak baru nak up biase la .

Oh yeh , kalau setakat kelua hujung minggu lepak lepak kl , gua rase itu sangat la sesuatu aktiviti paling bosan dan memuntah'n . Menarik sangat ke ? lebih baik aku pegi taman la , jogging usha pakwe bersukan . haha ! oke , tipu ~

So kesimpulannye duduk rumah best . bau bilik sendiri cukup memberi semangat tido yang meledak dalam jiwa ! oke lah gud nite !

Friday, 27 May 2011

Blog baru , follow lah balik wei :(

Hai ! today is friday . yeee , sume orang pun tau . ta payah rajin sangat la miza nak cakap tentang itu . hehe . ape yang berlaku pada diri ini sangat la mengecewa'n diri sendiri . pertama sekali , blog lame dah ta bole gune . so yang korang sedang bace ni , adalah blog baru ~ al kisah ~


Entah la , aku sendiri ta faham dengan goggle ni . kate aku ta verify amende ntah . last last aku buat keputusan buat blog yang baru . dan ini sangat lah menimbul'n hormon kemarahan .


Walau ape pun aku try menjadi seorang ultraman yang kuat dan tabah ! wei mija . ape kejadah ultraman kau merepek ni . oke oke . stop mija !


Minggu ni siyes leteh gileeee ~ rase macam ta cukup rest je ! Dengan akak gua lagi . baru-baru ni die kene tahan dekat wad kecemasan . Dan aku sebagai adik yang berwibawe try menjadi ambulans yang berjaye .


Ta bole la tengok kau sakit kak oi . nampak je aku macam ta amik berat , padahal dalam hati aku ni penuh rase risau kat kau . sayang kau la kak ! gua ta nak ape ape jadi kat kau . sebab kau sorang akak kandung yang gua ade .huh ~ harap2 kau ta bace enteri aku yang ni . sebab ini boleh memalu'n aku .


Bukan nak mengeluh ape yang berlaku , cume mengeluh sebab penat je ~ yelah , keje bertimbun-timbun . Paper murid-murid pun ade lagi 2 lori ta tande neh ~ report card korang pun aku ta tulis ape lagi wei . ta saba pulak aku nak masuk'n mark-mark yang cemerlang dekat dalam tu . Harap2 tulisan biru lebih banyak la dari merah . ngeh !


SO ! kesimpulanye aku mmg tension plus penat lately . tapi dalam kepenatan gua pun , gua di hadiah'n sesuatu yang indah . cuti 2 minggu seh ! ahahahah ~ yesssss , gua ade plan baik punye . gua nak bercuti ! laut laut laut .


gua nak jumpe laut ~ dan kali ni bukan langkawi . tapi oversea ! tapayah nk oversea la mija . pangkor sudah ! ehehehe . cuti ni , aku akan cube penuh'n jadual . kalau ta penuh jugak , aku try penuh'n dengan waktu tido. sebab cuti indah . Tido pun indah , dapat mimpi indah pun awesome ;p hehe . oke la bye !


P/S : wei ,wei follow lah balik blog nieh ! ni blog baru . kesian hamba ni , minta simpati ni . harap2 korang sedih :(